Meteen naar de inhoud

Wie zijn wij?


Inger

Wat is het toch ingewikkeld om iets over mezelf te schrijven: zal ik vertellen waar ik goed in ben? Wat ik allemaal al gedaan heb ik mijn leven? Iets over mijn gezin met man en drie fantastische volwassen kinderen? Of de zoektocht naar het nut en de noodzaak van het leven zoals ik die jaren gevoerd heb? De spirituele zoektocht die altijd doorgaat? Over het belang van kunstzinnigheid en creatief denken of zal ik vertellen over het gezin met 5 kinderen boven een meubelwinkel in Groningen, waar ik ben opgegroeid?

Voor mij belangrijke waarden zoals vrijheid, gelijkwaardigheid, waarheid, eerlijkheid? Mijn moeite om de ratrace te lopen en te begrijpen? Mijn onvermogen om door een hoepeltje te springen? De manier waarop ik niet alleen op de kop aan een boomtak hang maar ook achterstevoren vlieg, soms hoger en soms lager dan andere vogels en bijna nooit in de pas wandel? Gevoeligheid en voelsprieten heb maar daar lang niet altijd wat mee kan? De fijne kinderen in mijn klas van wie ik zoveel leer?  Mijn intense liefde voor mijn medemens waarbij ik mijn eigen gezelschap soms echt genoeg vind? Hobby’s? Lievelingsdieren? 

Of zal ik vertellen dat ik soms vlinders in mijn buik en een brok in mijn keel krijg van het samen bouwen aan onze nieuwe school? Ja, dat is waar ik me vandaag mee bezighoud. En dat is eerst genoeg. Ik zie ernaar uit om met jou samen te gaan werken. En dan leren we elkaar opnieuw kennen. 


Lilla

Mijn naam is Lilla, ik ben 33 jaar en moeder van twee zonen (6 en 2 jaar). Al sinds de zwangerschap van mijn oudste houd ik mij bezig met bewust ouderschap, aandachtvol omgaan met de aarde en de kracht van gezonde voeding. Voor mijn kinderen wil ik een basisschool realiseren waar ouders en leerkrachten samenwerken, gelijkwaardig zijn en samen een gemeenschap vormen. Aandacht voor het mens-zijn en de natuur in al zijn elementen horen daar voor mij ook bij. Mijn kinderen zijn het meest gelukkig, licht en vrij als ze buiten in de modder spelen, de dieren verzorgen of meehelpen in de groentetuin. Ik gun de kinderen van nu een natuurlijke en intuïtieve manier van leren en leven.
In het najaar van 2021 besloot ik vanuit een diepe overtuiging dat ik een nieuwe school wil vormgeven. Inger kwam geheel onverwachts (maar niet toevallig) in mijn leven en we werden gegrepen door de ideeën van De Ondernemende School. Met vlinders in onze buik besloten we om ons te verenigen en het avontuur aan te gaan om samen een school te stichten.

De gemeenschap is een belangrijke thema in ons gezinsleven. Ik kom uit Hongarije waar het veel gebruikelijker is om met meerdere generaties samen te leven. Het verlangen om onderdeel uit te maken van een woon/leef/leergemeenschap suddert al een jaar of 10 bij ons beide. De afgelopen twee jaren hebben het loslatings- en bewustzijnsproces behoorlijk versneld en ons doen realiseren dat het nú tijd is om anders te gaan leven. In 2022 verkochten we ons huis en in het najaar gaan we een gemeenschap met vrienden opbouwen aan de rand van stad Groningen. Wat een verrijkend proces!

v.l.n.r. Lilla en Inger

De Aarde is de basisschool, het universum de universiteit